top of page
root-276636_1920.jpg

GRONDINGSOEFENING

Wanneer je goed gegrond of geaard bent, sta je in directe verbinding met de aarde en jezelf. Kijk maar naar een boom en bedenk hoe diep haar wortels de aarde in gaan. Ze zorgen ervoor dat de boom niet omvalt. Ook al zien we ze niet, wij hebben ze ook. Ze voeren de overtollige energie af die wij niet meer nodig hebben, zoals gedachten, emoties en prikkels uit onze omgeving. Je kan je dus wel voorstellen dat als je niet goed gegrond bent je een verzamelbak wordt van al deze energie met allerlei vervelende klachten als gevolg. In deze oefening kan je weer contact maken met de aarde en zo deze overtollige energie afvoeren, net zoals een boom.

Oefening

Kies een boom uit die fijn voor je voelt op een rustige plek. Leg je hand even op de stam en ga dan iets van de boom afstaan. 

Ga rechtop staan met je voeten stevig op de grond. Verdeel je gewicht over beide voeten. Zet je knieën niet op slot.

Richt je aandacht op je ademhaling. In door je neus, uit door je mond. 

Maak nu contact met de aarde en visualiseer dat je een boom bent. Je voeten zijn het begin van de stam en je wortels groeien uit je voeten de aarde in. Visualiseer dat je wortels diep de aarde in groeien. De energie kan nu vrij omhoog en omlaag stromen. Oude energie verlaat je lichaam via je voeten bij een uitademing. Bij een inademing stroomt nieuwe energie omhoog door de rest van je lichaam.  Blijf zo een paar minuten staan.

Voel de oefening na. Wat heeft het voor je gedaan? Hoe voel je je nu?

Geniet daarna nog lekker van het bos!

Grondingsoefening: Over
bottom of page