top of page

OVER MEREKE

IMG_20230116_102354.jpg

Natuur is altijd onderdeel geweest van mijn leven. Ik ben opgegroeid aan de rand van Zoetermeer, midden in de polder. In mijn jonge jaren was ik al buiten te vinden. Ik maakte ‘parfum’, zat de hele dag te knuffelen met de dieren die wij hadden. Toen ik wat ouder werd, mocht ik mijn eigen moestuin maken. Wat geweldig om groenten en fruit te eten die ik zelf gekweekt had. Wandelen deed ik ook al van kleins af aan. Ik krijg nog steeds van mijn ouders te horen dat ik altijd voorop liep in de bergen en op zoek was naar avontuur. Tijdens mijn studie toegepaste psychologie maakte ik vaak wandelingen in de natuur om tot rust te komen. Na mijn studie begon voor mij een zoektocht naar het werk waar ik blij van word en wat mij energie geeft. Op deze tocht heb ik een opleiding tot kindercoach gevolgd. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van natuurbeleving voor kinderen en volwassenen bij stichting Natuurwijs en IVN. Ik heb gewerkt in de jeugdhulpverlening in een bedrijf wat mij leerde dat iedereen gezien en gehoord mag worden en hoe iemand daardoor tot bloei komt.

Over Mereke: Over
20190914_161705.jpg

Mijn reis naar binnen

In 2017, het begin van mijn burn-out (en een mooie reis naar binnen), is mijn verbinding met de natuur nog sterker geworden. In de natuur zijn zorgde voor rust en ruimte en was voor mij een plek waar ik mezelf kon zijn, zonder oordeel of druk. Het gaf mij de kans om uit mijn hoofd te komen en in verbinding te zijn met de natuur en mijn hart. Tijdens mijn burn-out ben ik nog verder gaan verdiepen en ben ik erachter gekomen dat er meerdere manieren zijn om aan je gezondheid te werken. Het gaat om het vinden van de juiste balans door middel van voeding, trouw blijven aan jezelf, jezelf rust geven en van jezelf houden. Dit vond ik o.a. door het doen van yoga, voetreflexmassage, natuurlijke voeding, energetische coaching, reiki, haptotherapie, chi neng en kruidengeneeskunde.
Langzaamaan ontstond het verlangen om alles wat ik ontdekt heb te kunnen delen met andere mensen die op zoek zijn naar verdieping en verbinding met zichzelf en de natuur. Alles wat ik gedaan heb aan cursussen, werk, zelfontwikkeling en opleiding valt op zijn plek en zo is NatuurlijkMeer! ontstaan.

Over Mereke: Over
bottom of page